FantaSTikon

Kao i lani nakon zimskog ispitnog roka, evo nove prilike za edukaciju i zabavu na FESB-u.

Udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST vikenda 16.-18. ožujka održava četvrtu konvenciju fantastike, igre i znanstvene fantastike FantaSTikon, na FESB-u u Splitu.

Jedinstvena konvencija na području Dalmacije, na koju gosti i posjetitelji rado dolaze iz Hrvatske i drugih država koja i ovog puta broji preko 100 sati kvalitetnog programa (predavanja, predstavljanja knjiga, filmovi, radionice, igraonice, kvizovi, štandovi…) ovim putem poziva da je i vi posjetite.

Podteme ovogodišnje konvencije su Japan i Game of Thrones, no ima zaista raznovrsnog programa (od dječjeg do ozbiljnijeg). Događaj je i dio obilježavanja 25. obljetnice diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske, a ove je godine kroz potporu prepoznat i od Ministarstva kulture Republike Hrvatske te od brojnih drugih podržavatelja.

Počasni gosti konvencije su:

  • Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographica Hrvatska i dugogodišnji urednik Siriusa
  • Ljubica Dolašević, cosplayerica i izrađivačica kostima (radila kostime i za promociju Game of Thrones u Beogradu)
  • Machina academy, škola programiranja igara iz Zagreba (s licencom podučavanja za Unity kakvu ima samo 5 centara u Europi)

Posebni gost nam je Kendo klub Marjan, s tradicijom od preko 50 godina ken-jitsua i kenda u Splitu.

Gostiju ima još mnogo, a konvencija uključuje i trodnevnu igraonicu društvenih igara, kao i trodnevnu igraonicu računalnih (uglavnom PS4) igara. Dobar dio programa je i natjecateljsko-nagradni.

Konvencija vrata otvara u petak 16.3. u 19:00 sati (program počinje u 20:00) i traje tri dana.
Cjelokupni program i satnicu možete naći na www.fantastikon.com a možete nas pratiti i na facebooku FantaSTikon https://www.facebook.com/fantastikon/.

Ulaz na konvenciju je svim osnovnoškolcima (i mlađima) kao i svim (studenti i zaposlenici) aktualnim FESB-ovcima besplatan, a za ostale simboličan (“više sati programa no kuna za ulaznicu”, npr. trodnevna je 75 kn).

Hvala i FESB-u na ukazanom gostoprimstvu!

Dobrodošli!

Kategorije