Najava besplatnog hackatona Global DevOps Experience – 15.06.2024., PICS@FESB

Split će 15. lipnja 2024. godine biti domaćin jedinstvenog besplatnog Global DevOps Experience 2024 globalnog događaja. Fokus ovog događaja usmjeren je na moderne DevOps principe i prakse koje razvojnim timovima osiguravaju najbolje okruženje za rad s ciljem povećanja njihove produktivnost i kvalitete njihovog rada (Developer Experiencea – DevEx) te na na izgradnju skalabilnih i fleksibilnih softverskih platformi koje omogućuju brži razvoj aplikacija (Platform Engineering). Digitalna Dalmacija uvijek prepoznaje važnost ovakvih prilika za lokalnu tehnološku zajednicu pa je organizatoru događaja, tvrtki Agilist IT, ustupila prostor PICS@FESB.

 

Za više informacija i registraciju, posjetite Global DevOps Experience 2024.

 

Ovaj jednodnevni događaj nije tipična radionica već intenzivan hackathon, gdje će se sudionici organizirati u timove i raditi na stvarnim tehnološkom izazovima koristeći najnovije tehnologije – GitHub, Azure, i AI (Copilot). Njegove glavne prednosti su sljedeće:

  • Fokus na tehnologiji: Sudionici će koristiti napredne alate poput  GitHub i Azure platforme u oblaku, te primijeniti AI (Copilot) kako bi pomogli fiktivnoj tvrtki Globoticket u njenom tehnološkom napretku. Dodatno će se koristiti: Microsoft Azure AI, DevOps, Platform Engineering, CI/CD, GitHub Advanced Security (GHAS), Blazor i RAG.
  • Praktično iskustvo: Hackathon format omogućuje sudionicima učenje kroz praktičan rad na stvarnim problemima u timovima.
  • Osigurani resursi i infrastruktura u oblaku: Sudionici trebaju samo donijeti svoje računalo, sve ostalo će biti u oblaku! Imate će priliku isprobati platforme namijenjene velikim organizacijama, GitHub Enterprise i Microsoft Azure, koje sponzoriraju tehnološki giganti GitHub i Microsoft. Stručnjaci iz tvrtke Xebia osmislili su priču i izazove.
  • Globalna povezanost: Događaj će se simultano održavati na više lokacija širom svijeta, omogućujući sudionicima globalnu suradnju i natjecanje.
  • Višejezično okruženje: Sadržaj i platforme bit će na engleskom jeziku, dok lokalni organizatori planiraju govoriti hrvatski. Svi sudionici su dobrodošli, a organizatori će po potrebi koristiti i engleski jezik.

 

Ovaj događaj je idealan za sve razine stručnosti – od početnika koji žele započeti IT karijeru do iskusnih profesionalaca koji žele unaprijediti svoje vještine.

 

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se već danas na linku https://www.agilistit.com/global-devops-experience-2024

Kategorije