FESB sveučilišni prvak u sportu

We are the champions – sveučilišni smo prvaci u sportu, ukupno.

Futsal turnirom na Danu FESB-a završava uspješna sportska akademska godina 2023./24.

 

U petak, 07.06.2024., već revijalnim sportskim eventom u Danu FESB-a i nogometnim utakmicama studenata (finale FESB Champion League) i profesora uz prigodno druženje, završavamo sportsku akademsku godinu.

 

Ove godine je „Iznad svih“ bio FESB i osvojio prijelazni pehar Sveučilišnog prvaka u sportu.

 

Čestitamo svim sudionicima sportskih natjecanja, naročito osvajačima medalja jer je svaki plasman utkan u ovaj uspjeh. Pored sve brojnijeg KIF-a, u „najsportskijem“ gradu na svitu, nije lako postići ovaj uspjeh.

 

Podsjetimo se svih sportskih uspjeha naših studentica i studenata u ovoj akademskoj godini, popratimo sve kratkim tekstom, slikama i imenima onih koji su nas predstavljali u nadi da nikoga nismo izostavili.

 

Godina je započela tradicionalnom veslačkom regatom u Zagrebu gdje su naši studenti, za razliku od proteklih godina malo „šijavali“, ali opet uz korak sa kolegama sa srodnih fakulteta. Medalja u sprint utrci, za ovu godinu, zadovoljila je naše apetite, obzirom da nas veslači izbjegavaju ili ne upisuju FESB. (Antonio Grgurinović, Duje Denona, Željko Deak, Nikola Dumičić, Matej Zović, Roko Perišić, Petar Gudić, Petar Miloš, Damir Jurić, Domagoj Barbača, Ivan Banovac, Ivan Ivanušić, korm. Iris Puljiz). Sve uz tradicionalnu podršku naših profesora i profesorica koji su bili 2. u utrkama neizvjesnim do samoga kraja (izv. prof. dr. sc. Ana Kuzmanić Skelin, doc. dr.sc. Maja Škiljo, prof. dr. sc. Linda Vicković, doc. dr. sc. Vesna Pekić, izv. prof. dr. sc. Toni Perković, prof. dr. sc. Željko Domazet, prof. dr. sc. Marin Despalatović, Ivan Granić, prof., v.pred.).

 

 

U vaterpolu smo igrali finale. Pomorci su sve napravili danas nakon šest godina skinu sa trona. Za to im je trebalo i više od jednog igrača sa strane. Nismo se žalili. Neka se igra. (Martin Čelar, Duje Srhoj, Ante Paladin, Toni Kuničić, Nino Milas, Domagoj Butić, Luka Dodoja, Ivan Ćubelić i Ante Carev)

 

 

U badmintonu je nas je obradovala studentica sa Erasmus razmjene, Emilie Nicolas, sa zlatnim odličjem, kao i student Thomas Lefranc sa brončanim.

 

 

U odbojci smo imali ekipe u muškoj i ženskoj konkurenciji, gdje su studenti osvojili 2. mjesto i potvrdili da se organiziranom rekreacijom i bez aktivnog treniranja može doći do odličja. Malo je nedostajalo za više. (FESB – Ivan Jurić, Jakov Melvan, Mislav Roje, Ante Vlaić, Ivan Gluić, Nikola Hrg, Dominik Mišadin, Marko Junaković). Cure su izvrsno igrale, ali je jaka konkurencija uz aktivne igračice kod protivnika bila presudna. Brončano odličje je veliki uspjeh protiv aktivnih odbojkašica sa drugih sastavnica (Ana Perkušić, Lucija Vučković, Katarina Garac, Daria Milić, Marija Pilić, Iva Majić, Iva Arlović, Tamara Kojić, Antonija Grbavac, Izabel Perić, Iris Plazonić).

 

 

Rukometaši su obranili prošlogodišnji naslov u odličnim dvoranskim utakmicama i obradovali nas zlatom pred početak Nove godine, u izuzetno dramatičnoj utakmici protiv KIF-a (Bruno Sučić, Filip Volarević, Marin Ljubica, Lovre Muše, Jure Vučko, Andrej Ramljak, Roko Mamut, Mate Rogulj, Berislav Jakelić, Ivan Mateljak, Davor Vujičević, Zvonimir Vasilj).

 

 

Sportsko penjanje je bilo u znaku naših studentica jer su osvojile sva tri odličja (1. Rosana Mamić, 2. Antonija Batinić, 3. Andrea Miljak), dok je Marin Guić bio 2. u konkurenciji studenata.

 

 

Košarkaši i košarkašice su igrali finala i obradovali nas za kraj godine pobjedama u obje konkurencije. Cure su vladale ovogodišnjim liga sistemom, te direktnim plasmanom u finale pobijedile KIF, rezultatom 38:34 (Edita Škec, Marija-Maja Pavić, Marija Jeličić, Maja Neveščanin, Petra Šteko, Rosana Mamić, Ina Čamber, Antonela Bodrožić, Monika Džidžić, Antonija Grbavac, Julia Kvesić). Momci su također bili dominantni u grupnoj fazi. Pobjedom protiv OSS-a su osigurali finalni sraz s EF-om. Početnih +19 se pretvorilo u 51:51, pa i lagano vodstvo Ekonomista. Ulaskom u zadnju četvrtinu bilo smo koncentriraniji, kako obrani, tako i u napadu, za konačnih 73:65 i 6. put za redom osvojili prvenstvo😊 (Frane Bašić, Bruno Barač, Ivan Bartulović, Luka Đurišić, Mate Kuvač, Zvonimir Biško, Mario Krešić, Jure Vučko, Roko Mirković, Vatroslav Mastelić, Dino Bulić, Marko Plazonić, Vilim Perković).

 

 

U futsalu smo sudjelovali sa 5 ekipa u završnoj fazi. ¼ sudionika su sa FESB-a. Dvije ekipe su se plasirale u knock-out sustav, da bi FESB1 sudjelovao u finalnim utakmicama. Tako nam se rasprši kvaliteta, ali zadovolje emocije i potrebe. Nedostajali su nam FESB-ovi profesionalci da bi se bolje suprotstavili za još jedno finale. No brončana medalja je izborena timski, u dobroj atmosferi, nekad važnije od samog rezultata (Blago Bubalo, Toni Vujić, Pjero Podrug, Piero Bartulović, Dominik Gabela, Luka Skoko, Jerko Ćurković, Mateo Čaljkušić, Tonći Radovniković, Ivan Tomić, Domagoj Čule, Mateo Tomić, Joaquin Revuelta Armas).

 

 

Na ovosezonskom sveučilišnom prvenstvu u šahu nismo ponovili povijesni uspjeh od lani kada smo uzeli sve medalje u obje konkurencije. Cure su i dalje najbolje (1. Sanja Bilić i 3. Katarina Jozić), dok su momci 2. (Ante Leskur), a vjerujemo da nije bilo labova i kolokvija, ponovili bi uspjeh.

 

 

Najbrže smo i trčali. Pobjednik kros natjecanja je Josip Mandić.

 

 

U tenisu je moglo biti skoro kao u šahu da su svi naši predstavnici mogli nastupiti. Ali 1. mjesto (Franjo Karačić) i 3. (Hrvoje Sabljić) studenata nas još drži na „ATP“ listi. Znamo za bivše tenisačice na FESB-u, javite se 😊.

Standardno, završnica sveučilišnih natjecanja pripada odbojci na pijesku gdje su studenti Ivan Jurić i Toni Jakovčević, osvojili srebrno odličje.

 

 

E-gaming je malo posustao. I dalje smo aktivni u raznim formacijama natjecanja, dok rezultatski imamo jednu završnicu u CS2.

 

Što reći do bravo za naše studente… hvala vam što nas predstavljate, sretni smo kad se poistovjećujete sa institucijom, kolegama, i nesebično dajete sebe i svoje vrijeme. Mi ćemo vas uvijek u tome podržavati. Ako smo nekoga propustili, oprostite…

 

Pogledajte galeriju i budite dio naših uspjeha.

 

Čestitke svim sudionicima!

Kategorije