Seeds for the Future 2024.

 

Šesto izdanje edukativnog programa “Seeds for the Future” će se održati u razdoblju od 1. do 5. srpnja 2024. u Rimu u Italiji.

 

Seeds for the Future je Huaweijev vodeći globalni društveno odgovorni program u kojem sudjeluje čak 140 zemalja. Namijenjen je studentima s ciljem poticanja razvoja IKT talenata, ali i kulturološke razmjene te iskustava studenata diljem svijeta. Program je pokrenut 2008. godine, a u Hrvatskoj je pokrenut 2019. godine potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i suradnji s Huawei Technologies.

 

Seeds for the Future dio je globalne Huaweijeve inicijative u kojoj je dosad sudjelovalo više od 18.000 studenata, a najboljim IKT studentima iz raznih zemalja nudi priliku za praktičnim iskustvom, uvidom u istraživanja i razvoj te pristup najnovijoj inovativnoj opremi za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju i učenje od vrhunskih stručnjaka.

 

Ove će godine troje najboljih hrvatskih studenata prisustvovati europskom programu u Rimu. Program je prilagođen cilju za povezivanjem i umrežavanjem studenata diljem Europe te se ove godine održava uživo, čime potičemo međukulturne vještine i društvenu odgovornost. Najbolji studenti ovogodišnjeg izdanja imat će priliku prisustvovati Tech4Good globalnom eventu koji se održava 2025. godine u Kini.

 

Planovi za ovogodišnji program

 

Ovogodišnji program trajat će pet dana i studenti će imati prilike upoznati se s najmodernijim tehnologijama kao što su 5G, kibernetička sigurnost i umjetna inteligencija, a studente će podučavati i mentori, Huaweijevi stručnjaci koji će im biti na raspolaganju tijekom trajanja cijelog programa.

 

Način prijave i odabir kandidata za ovogodišnji program

 

Potencijalni sudionici, odnosno studenti, prijavljuju se iz svoje zemlje prebivališta. Materijali za prijavu trebaju sadržavati životopis, prijepis ocjena koji dokazuje akademsku izvrsnost, popratno pismo i/ili dvominutni osobni video u kojem će reći nešto više o sebi i svojim motivacijama da sudjeluju u ovom programu.

 

Osnovni kriterij odabira kandidata za sudjelovanje u programu uključuju (ali nisu ograničeni na to):

  • prosjek ocjena
  • motivacijsko pismo – radovi i video prikazi koji odražavaju poznavanje osnova IKT-a, zanimanje za IKT, entuzijazam za učenje
  • izvrsno poznavanje engleskog jezika

 

Proces odabira kandidata će se odvijati na način da će, nakon formiranja popisa, zajedničko koordinacijsko tijelo, pripremiti konačni popis odabranih studenata koji zadovoljavaju uvjete za prijavu, koji će se rangirati po kvaliteti prijava.

 

Rok za prijavu studenata je 3.6.2024. na e-mail adresu huaweicroatia@huawei.com.

 

Prilog:

Kategorije