Toni Šćulac uspješno obranio doktorsku disertaciju

U srijedu 5. 12. Toni Šćulac, mag. phys., s Katedre za fiziku FESB-a obranio je doktorsku disertaciju pod naslovom “Measurements of the Higgs boson properties in the four-lepton channel in pp collisions at centre-of-mass energy of 13 TeV with the CMS detector”. Obranom disertacije stekao je naslov doktora znanosti iz područja fizike elementarnih čestica na Sveučilištu Paris-Saclay i na Sveučilištu u Zagrebu.

 

 

Toni Šćulac, mag. phys. je doktorski rad izradio na CMS detektoru u CERN-u, pod komentorstvom prof. dr. sc. Yves Sirois iz laboratorija Leprince Ringuet na Ecole Polytechnique u Palaiseau, Francuska i prof. dr. sc. Ivice Puljka s Katedre za fiziku FESB-a.

Doktorsku disertaciju je obranio na Ecole Polytechnique u Palaiseau, Francuska, pred komisijom u kojoj su, pored komentora, sudjelovali: prof. dr. sc. Sandra Kortner iz Max Planck Instituta u Minhenu, prof. dr. sc. Krešimir Kumerički sa Sveučilišta u Zagrebu, Mathieu De Naurois sa Sveučilišta Paris-Saclay i prof. dr. sc. Laurent Vacavant iz Centra za fiziku čestica u Marseilleu.

Komisija je najvišim ocjenama ocijenila rezultate rada kolege Šćulca, kvalitetu doktorske disertacije, kao i samu prezentaciju i znanstvenu diskusiju.

Kategorije