ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU PROJEKTA INOVATIVNO PAMETNO PODUZEĆE (INSENT)

Posjet kolega sa Ruhr Sveučilišta u Bochumu.

U sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost „Inovativno, pametno poduzeće (INSENT)“, koji vodi prof. dr. sc. Ivica Veža, od 30. do 31. kolovoza održana je radionica sa 2 profesora i 27 studenata. Gosti su stigli sa Ruhr – Sveučilišta u Bochumu (Njemačka), sa Katedre za proizvodne sustave.

Program je započeo s predstavljanjem Sveučilišta u Splitu, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje te županije i grada od strane prof. dr. sc. Ivice Veže. Prof. Veža je pozvao goste da posjete Learning factory na FESB-u, gdje je doc. dr. sc. Nikola Gjeldum prezentirao laboratorij i istraživanja koja se odvijaju u okviru Learning factory. U nastavku su profesori i studenti sa Ruhr – Sveučilišta u Bochumu predstavili svoje projekte i istraživanja, a zatim je asistentica Marina Crnjac prezentirala rezultate istraživanja u okviru projekta INSENT.

Kroz radionicu je najveći naglasak bio na tematici vezanoj za Industriju 4.0 i kretanje hrvatskih poduzeća prema Industriji 4.0.

Na radionici su se razmijenila vrijedna stečena iskustva u okviru istraživanja na sličnim područjima i dogovorena je daljnja suradnja.

Kategorije