FantaSTikon

Na FESB-u se od petka 17.3. do nedjelje 19.3. održava treća konvencija fantastike, igre i znanstvene fantastike FantaSTikon.


Organizatori, udruga za fantastiku, igre i znanstvenu fantastiku F&ST, i ove vas godine pozivaju na preko 60 sati kvalitetnog edukativnog i zabavnog programa – predavanja, radionice, izložbe i natjecanja, a uz sve to na FantaSTikonu će održati i trodnevnu igraonicu društvenih igara i trodnevnu igraonicu računalnih i konzolnih igara.

Počasni gosti

Korado Korlević, počasni doktor znanosti, najpoznatiji hrvatski astronom i veliki popularizator znanosti, koji je otkrio preko 1000 asteroida

Milena Benini, nagrađivana spisateljica i prevoditeljica, po prvi put u Splitu

Kristina Bilota Toxicpanda, mlada trogirska umjetnica, nagrađena za najbolju europsku umjetnicu između dvije europske konvencije znanstvene fantastike

Posebni gost

Aleksandar Žiljak, najnagrađivaniji hrvatski SF autor, počasni gost Eurocona Dortmund 2017.

Podteme konvencije su irsko stvaralaštvo (bit će prikazan i dugometražni animirani film nominiran za Oscara Secret of Kells) i Harry Potter (ove godine je 20. obljetnica).

Program je raznolik, nagrade su brojne, a sudionici dolaze i iz susjednih država.

Svim zaposlenicima i studentima FESB-a ulaz je besplatan (pokazati iksicu ili zamoliti za uvid u imenik djelatnika na ulazu). Za ostale, cijene su simbolične (npr. 75 kn za sva tri dana konvencije, osnovnoškolci slobodan ulaz).

Više informacija i program možete naći na www.fantastikon.com i facebooku FantaSTikon.

Želimo vam dobru zabavu !

 

Kategorije