Potpisan ugovor o suradnji s tvrtkom AVL LIST za korištenje programskih paketa BOOST i FIRE

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, potpisao je ugovor o suradnji s AVL LIST iz Graza za korištenje programskih paketa BOOST i FIRE

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, potpisao je ugovor o suradnji sa AVL LIST iz Graza (https://www.avl.com/), jednim od najvećih poduzeća na svijetu za razvoj pogonskih sustava motora s unutarnjim izgaranjem te mjerne i istraživačke opreme, za korištenje programskih paketa BOOST i FIRE.

AVL BOOST je napredni i potpuno integrirani program za simuliranje procesa u motoru „Vitual Engine Simulation Tool“ s naprednim modelima za točno predviđanje radnih karakteristika motora i optimiranje specifične potrošnje goriva, emisija ispušnih plinova, buke i vibracija.

AVL FIRE je više namijenski program za termodinamičke i hidrodinamičke analize s 3D CFD tehnikom. Razvijen je za rješavanje zahtjevnih fizikalno-kemijskih problema kod kompleksnih geometrijskih oblika.

Ovim je otvorena mogućnost izobrazbe naših studenata i stjecanje znanja i iskustva s najmodernijim simulacijskim alatima koji se koriste u razvojnim projektima svih svjetski poznatih proizvođača motora i vozila.

autor: Gojmir Radica

Kategorije